Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad lax som gillas av alla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfryst lax. Ta bort eventuella ben. Strö på salt och citronpeppar på köttsidan och lägg i en eldfast form med skinnsidan uppåt. Ställ in i ugn 200 grader i 25 minuter.
  2. Dra av skinnet och strö på salt, citronpeppar, dill och persilja. Slå på grädden och sätt in i ugnen 15 minuter. Garnera sedan med räkor och citronskivor. Servera med potatis alt pressad potatis och sallad. Kan förberedas till sista 15 minuterna i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Neta52 12 september 2015

    25 min i ugnen vsr lite för lång tid, laxen blev lite torr, men kanske var min bit tunnare än den som användes i receptet. I ingredienserna ingår smör, men det står ingenting om detta i receptet. Skulle man ha smort formen innan man skickade in den i ugnen eller ...? Jag använde inget smör. Väldigt enkelt, men gott recept, så jag ger det en 4.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.