Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgravad lax i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Genom att gnida in laxen med salt, socker och dill får du fram den goda gravningssmaken. Sedan bakas laxen vackert rosa i ugn. Den kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Blanda salt, socker, peppar och grovhackad dill. Gnid in laxen runt om och låt gärna ligga och dra en stund.
  3. Stek i ugn med skinnsidan uppåt i 20 minuter. Ta ut och lossa skinnet.
  4. Servera laxen varm eller kall med lite nyklippt dill ovanpå.
  5. Servera med en härligt knaprig sås på curry och äpple. Nykokta små färskpotatisar passar utmärkt till laxen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • morsan123 31 januari 2009

    Hej den här laxen var jättegod och snabb att göra, vi åt den med kall fluffig fisksås som även den finns här på MK och kokt potatis med sallad till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.