Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnbakad purjolax med rosépeppar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt snabbt och bra laxrätt !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen med skinnsidan neråt på en stor smord plåt. Strö sockret och saltet över laxen, Krydda även med stött rosépeppar och malen svartpeppar. Låt laxen vila i ca 1 timme.
  2. Sätt på ugnen på 150 grader, skär purjolöken i tunna skivor, blanda med olivolja och citronsaften. Fördela purjolöksblandningen över laxsidan och bak i ungen ca 20 minuter.
  3. Sås: Mosa fetaosten i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda övriga ingredienserna. Smaksätt med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenalong 24 september 2008

    Åh den är ju så supergod! Har letat efter detta recept. Blev bjuden på något liknande en gång för längesedan. Men detta recept slår ju allt. Tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.