Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad laxsida med bacon och parmesankräm

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ljuvligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
  2. Putsa och torka av laxbiten och lägg den i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar.
  3. Parmesankräm: Blanda ihop alla ingredienserna. Salta och peppra.
  4. Fördela krämen jämnt över laxen och ugnsbaka i 10 min.
  5. Stäng av ugnen och låt laxen stå kvar på eftervärme i ca 15 min. Under tiden, dela baconet i mindre bitar och knaperstek i en panna med lite olja.
  6. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
  7. Fräs upp rucolan i en het panna med lite smör, salt och peppar precis före servering. Lägg sedan rucola och bacon på laxen.
  8. Servera gärna med smör och persiljeslungade färskpotatisar och kokta morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.