Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Griljerad laxsida med nejlikor och apelsinskal

 
  • Serverar: 7-8 portioner
Skriv ut

En griljering med sting ger julsmak åt färsk lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 10 personer om den serveras på julbord.
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader vanlig. Salta och peppra laxen och lägg den med skinnsidan ner i en ugnssäker form.
  3. Blanda senap, rivet apelsinskal och äggula och bred över laxen. Blanda senapspulver, socker och ströbröd och strö över. Garnera med kryddnejlikor.
  4. Ugnsstek/griljera i övre delen av ugnen 15-20 minuter i varmluft eller 25 minuter i vanlig ugn tills laxen är genomstekt och ytan fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.