Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsjöbagarns morotsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftigt, nyttigt och smakrikt morotsbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vattnet över grynen och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser, men spar ett par deciliter lantvetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Jäs degen i cirka 30 min.
  2. Dela degen i 8 bitar som rullas till bullar och därefter kavlas till en ungefär 15 cm stor kaka. Pensla med vatten och strö över lite havregryn. Jäs kakorna i 30 minuter och grädda i 225-250 grader i 10-15 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • martner 8 november 2009

    Gott och mättande. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.