Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxspett med kimchi och sesamfrön

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillat, saftigt laxspett som serveras med smakrik kimchisallad, ugnsbakade potatisklyftor och grillad majs. Nu är sommaren påväg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i kuber och trä dem på spetten. Krydda med salt och peppar. Grilla runtom tills spetten får fin färg.
  2. Grilla därefter på indirekt grillning ca 5 minuter. Vänd dem och pensla med hoisinsåsen under grillningen. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna.
  3. Bryt loss salladsbladen och spara 8 mellanstora blad. Strimla resten av salladen och salladslöken. Skala vitlök och ingefära. Riv dem fint och riv blomkålen grovt.
  4. Blanda hälften av sesamfröna med resten av ingredienserna och grönsakerna i en skål. Smaka eventuellt av med mer vinäger, sambal oelek och salt beroende på vilken syra, hetta och sälta du vill ha på din sallad.
  5. Fördela kimchin i de 8 sparade salladsbladen. Servera med laxspetten och strö över resten av sesamfröna. Servera rätten med klyftpotatis och grillad majs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.