Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Otroligt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Skär kavringen i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare tillsammans med det smälta matfettet. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diamater).
  2. Lägg gelatinbladen i vatten ca 10 minuter.
  3. Skär laxen i mindre bitar (det är dessa bitar som ska ligga i tårtan). Hacka gräslöken.
  4. Krama ur de smälta gelatinbladen och smält dem sakta i en kastrull på svag värme. Låt svalna men ej stelna.
  5. Vispa grädden hårt. Blanda grädden med gräddfil, lax, gräslök, svartpeppar och pepparrotsvispen. Rör ner gelatinet och häll smeten över kavringsbotten.
  6. Ställ tårtan att stelna (i kylen), minst 1 timme men gärna över natten. Dekorera tårtan precis innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heididiane 30 juni 2011

    Gjorde denna laxtårta och den blev jättegod och väldigt populär bland mina gäster, dock drar jag ner på betyget eftersom den blev väldigt lös i konsistensen och det var precis den höll ihop, kanske var det jag som gjorde nåt fel men följde receptet....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.