Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtårta med löjrom

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Sommarens favorit, tårtan räcker till ca 6-10 personer. Bör stå kallt i minst 6 timmar innan den ska serveras. Naturligtvis går det bra med rödstenbitsrom också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och kör kavringen till småsmulor i matberedare, häll i det smälta smöret och blanda. Tippa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant.
  2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  3. Kör lax och gräslök i matberedaren. Tillsätt keso crème fraiche och vitpeppar.
  4. Smält gelantinbladen i en kastrull med en matsked vatten, svag värme. Blanda sedan gelantinvätskan med laxröran och tippa ner i pajformen.
  5. Ställ kallt i minst 6 timmar.
  6. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heanea 23 juni 2008

    OBS! Laxen kan vara olika salt, jag använde då turkisk -youghurt som sås för att få ner den salta smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.