En vacker och läcker smörgåstårta passar att servera när man vill bjuda riktigt festligt.
Ingredienser
Instruktioner
Kantskär bröden och skär dem lika breda som bakformen är hög. Lägg dem på ett smörpapper.
Blanda samman lax, ägg, crème fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, dill och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Bred fyllningen på alla brödskivorna.
Börja med att rulla ihop den första till en rulltårtsbit som läggs i mitten på bakformen.
Lägg sedan de andra bröden runt den första biten och bygg på inifrån och ut, så att det blir som ett stort hjul.
Blanda färskost, grädde, majonnäs, citronskal och sambal oelek till en kräm.
Smaka av med salt och peppar.
Stjälp upp tårtan på ett uppläggningsfat och bred krämen över.
Dekorera med löjrom och avrunna kräftstjärtar i mitten.
Skär av sparrisen och lägg den och ärtskott runt kanten.
Fäst tunna gurkskivor runt om tårtan.
Plasta tårtan och ställ den i kylen till serveringen.
LAXTÅRTA med LÖJROM och KRÄFTSTJÄRTAR. 5+5 påeng till denna fina tårta gjorde 2 stycken till födelsedagskalaset.