Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtårta med pepparrot och ärtröra

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gravad lax, ärter och massor av färskost smaksatt med pepparrot. Snabbgjord och hur god som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda Cantadou, créme fraiche, salt och peppar till en bredbar röra. Om ärterna är frysta- skölj dem i varmt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Mixa ärter och hälften av färskosten. Rör ner resten av färskosten- mixa inte- och smaka av med salt och peppar. Ställ röran kallt en stund.
  2. Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg tre brödskivor kant i kant på en skärbräda eller bricka. Bred hälften av Cantadoufyllningen på bröden. Täck med hälften av den gravade laxen. Lägg tre brödskivor ovanpå, men lägg dem så att de täcker skarvarna på det första lagret (som ett tegelmönster)
  3. Bred på ett tjockt lager ärt- och pepparrotsfyllning. Lägg på ytterligare tre brödskivor på samma sätt och bred på resten av Cantadoufyllningen och de sista laxskivorna. Täck med de resterande brödskivorna.
  4. Vispa grädden hårt och blanda den med gräddfil och majonnäs. Bred blandningen ovanpå och runtom tårtan. Garnera med mangold skott runtom och laxrosor, halverade rädisor och gröna ärter ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.