Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtaco med grillad sparris och majs- och lökkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Byt ut köttfärsen mot lax. Supergott! Och visst är det något alldeles extra när man får lägga maten på grillen?! Egen tacokrydda går snabbt att svänga ihop och då vet du exakt vad den innehåller. Vill du göra majskrämen lite het, finhacka gärna lite chili och tillsätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Majskräm: Låt majsen rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn majs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Mixa majs, lök, vitlök och gräddfil till en kräm, smaksätt med salt och peppar. Tärna tomaterna och blanda ner i majskrämen.
  2. Tacokrydda: Blanda alla kryddor.
  3. Gnid in laxen med tacokryddan och lägg den på folie. Grilla laxen, 15-20 minuter under lock. Bryt den i bitar före servering. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Grilla den runt om ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar mot slutet.
  4. Servera grillad sparris, lax och sallad i tacoskal. Toppa med majskrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.