Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtartar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hackad ansjovis ger fin sälta åt en laxtartar. Ett annat tips är att servera tartaren på en skiva grovt mörkt bröd och slå rykande brynt smör över. Passar på buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna laxen i riktigt små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda lax, rödlök och gräslök.
  3. Dela ansjovisfiléerna på längden. Ta hälften av bitarna och hacka smått. Blanda hacket med laxen. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar och runda av med lite olivolja.
  4. Arrangera efter tycke och smak antingen i ett favoritglas eller varför inte på en vacker sked. Toppa med de resterande ansjovishalvorna.
  5. OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.