Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxwok med ugnsstekta grönsaker och kall sås

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett improvisationsförsök som resulterade i en mycket god rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Skala morötterna och potatisen, skär dem i önskad storlek. Gör detsamma med löken och crabfishen. Lägg ingredienserna i en långpanna med lite olja i botten.
  2. Häll olja i en stor stekpanna, lägg i laxfiléerna i pannan. Stek de nästan färdiga, ca 10 minuter. Under tiden ska de kryddas med dill, citronpeppar och salt. Lägg sedan laxfiléerna på ett fat. Höj värmen på plattan och häll i woken tills den blir knaprig och god, ca 10 min. När woken är klar häll i ett halvt glas vatten i pannan, lägg laxfiléerna över woken och lägg över ett lock och låt woken och laxen ångkokas. Låt det kokas en stund ca 5 minuter eller tills grönsakerna i ugnen är färdigstekta. Grönsakerna tar ca 30 minuter. Blanda till ingredienserna till den kalla såsen i en skål. Servera ihop med flingsalt och den kalla gräslökssåsen. Blir en riktigt god och fräsch rätt, och crabfishen blir väldigt knaprig och god i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.