Detta är ett recept på pones som jag själv har optimerat för att få det så likt "riktigt" bröd som möjligt. Smakar som scones i en LCHF-mun! 6 bröd = 2,6 g kolhydrater per bröd.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
OBS! Man kan även tillsätta 1-2 dl riven ost för att höja fetthalten. Dessutom kan receptet varieras i snudd på det oändliga om man vill ha dem med olika kryddor (brödkryddor, vitlök, oregano, basilika osv), ostar, som matmuffins, pizzabotten eller liknande! AWESOME!
Tillsatte ett extra ägg tyckte "degen" kändes lite väl torr. Brödbullarna blev också torra, men nästa gång ska jag testa med min LCHF MJÖLK i "degen" för jag tror på grundreceptet! :)
I ett annat recept för pones har jag sett FEM ägg i receptet, men personligen tyckte jag att det blev på tok för svampig konsistens. Jag föredrar dem lite torrare för då påminner de mest om dagsgamla scones i mitt tycke... And that's the way I like it. ;) Men för all del, ett extra ägg eller två har LCHF-reglerna ingenting emot! :)
HAHA! Inte konstigt att degen upplevdes som torr, jag hade missat att skriva ut EN SKVÄTT GRÄDDE i receptet! Förlåt, hoppas det blir bättre nu! :)
Gjorde utan grädde och tyckte dom var jättegoda :-) Ska prova med grädde nästa gång.
Jag undrar , vad är pofiber och i vilken hylla hittar jag det. ICA eller COOP eller hälsokost? Tänkte att jag skulle pröva att baka dessa bullar.
Pofiber hittar du bland de glutenfria produkterna (avdelningen för "baka glutenfritt") i flertalet livsmedelsbutiker. Jag har bland annat hittat på Ica och Hemköp, kostar mellan 12-17 kr per förpackning, vilken rymmer ca 6 dl. Den kan ibland vara lite svår att finna, men kika in på min blogg så får du se bild på hur förpackningen ser ut (alltid lättare om man vet vad man letar efter)! Lycka till! http://idajulialchf.blogspot.com/2011/01/pofiber-och-fiberhusk.html
Jättegott! Gjorde även semlor av det och tillsatte då lite kardemumma, riktigt kul att det faktiskt är som bröd!
Jättegott! Doftar ljuvligt, som scones...härlig "deg" att arbeta med....riktigt smaskigt och brödlikt
super gott! ;)
Det blev verkligen kanongott!
Gott! Härligt att få äta något som liknar bröd på riktigt :)
Hej! Vad är pofiber?Kan jag andvända bakepro istället undrar nybörjare
Hej! Vad är pofiber?Kan jag andvända bakepro istället undrar nybörjare
Är det ingen annan som känner fiberhusksmaken väldigt tydligt? Jag kunde ej äta dom tyvärr, tyckte det bara smakade svamp :(. Tror ni man kan testa utan fiberhusk?
Jag gjorde dessa idag. Blev mkt positivt överraskad :) Supergoda.
supergoda! passar fint till både huvudrætt och efterrætt. Man kan eventuellt krydda det lite.
jäklar vad goda :))
De blev väldigt små och de smakade inte bra. Smakade som scones MEN det var hemsk eftersmak och knastrar när man tuggar. Kunde inte äta upp dem.
Har brödet den typiska ägg smaken som de flesta lchf bröd har?