Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårtsbotten LCHF/GI

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god tårtbotten av choklad. Mjölfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chokladen i bitar och lägg i en matmixer med vass kniv.
  2. Häll över sockerersättningen och mixa på hög hastighet till fint "mjöl" utan stora bitar. Klicka i smöret, häll på äggulorna, kaffet, vaniljen och sist det heta vattnet. Mixa till en slät kräm.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i chokladsmeten och blanda försiktigt till en luftig kräm med jämn, ljusbrun färg.
  4. Smörj en kakform, häll i krämen och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 45 minuter.
  5. Kakan kan användas som tårtbotten till valfri tårta eller med fördel ätas som den är. Kanongod efter en natts vila i kylskåpet.
  6. Såg tårtan tillagas i "Delicious Miss Dahl" på TLC. Har gjort den själv en gång med mycket lyckat resultat!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.