Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta LCHF

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta är ett recept på ett pasta substitut. Jag tycker att det nästan är godare än vanlig pasta. Passar också till Lasagne. Godast blir det med en såsig maträtt till så man kan "blanda" runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst, vispa i osten och vispa i fiberhusken. Låt stå och svälla i 10-15 minuter.
  2. Ta ett bakplåtspapper och lägg degklumpen i mitten. Olja in ett annat bakplåtspapper, lägg det ovanpå (med den oljiga sidan neråt).
  3. Först plattar man till pastadegen med händerna, sedan kavlar man ut den tills den blir tunn och täcker hela bakplåtspapperet.
  4. Tar bort det oljiga bakplåtspapperet och dra över degen på en plåt, och grädda i ca 10 minuter det får inte ta färg.
  5. Därefter får degen kallna på plåten, med en ren handduk över.
  6. När man ska skära pastan rullar man ihop degen, och skär tunna skivor. Då får man pastan i form av långa band. Vill man ha lasagneplattor skär man ut fyrkanter.
  7. Godast är det att värma pastan ihop med någon sås ex köttfärssås
  8. Pastan går utmärkt att spara i kylskåpet ett par dagar, antingen hoprullad i en plastpåse, eller färdigskuren i lämplig förpackning.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Linda-77 2 januari 2013

    Smakade väldigt bra, tack för ett smidigt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.