Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF korv stroganoff

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Snabb och enkel LCHF middag. Gott med kokt blomkål eller cole slaw till.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Stek den i smör på medelvärme. Ta ur den ur pannan. Skiva och strimla korven. Stek i smör tills den får lite färg. Lägg i löken, tomatpurén, sambal, crème fraiche, grädde, den pressade vitlöken, salt och peppar. Låt puttra i ca 5-10 minuter. Färdig att serveras.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Stockholmskan 26 juni 2011

    Enkelt och rågott! Kan inte bli annat än en femma :) Tack för ett kanonrecept! / Anette

  • icelatjejen 15 juli 2011

    Denna Stroganof verkar god! LCHF:are Tänk dock på att falukorv må ha låg andel % kolhydrater per 100 g, men det är för att korv innehåller väldigt mycket vatten. Ser man kolhydrater i relation mot protein och fett så är det inte lika bra balans. Korven innehåller dessutom både potatismjöl och druvsocker som påverkar blodsockret ganska snabbt (högt GI). För bättre GI, byt ut korven mot strimlad fläskfilé, lövbiff eller liknande kött så blir det toppen!

  • lena4 28 augusti 2011

    Jättegott. Det tyckte mina barnbarn också. Kommer jag att göra fler gånger. En femma i betyg. Lena

  • kiadirekt 1 november 2011

    Kanongod! En kompis till mig som är super på matlagning sa oxå att detta var en av de bästa hon smakat just att det är lite sting i. Dock steker jag korven så den blir lite mer tuggmotståndig. Tack för ett toppen recept!

  • spiskummin 15 oktober 2012

    Galet gott ;) Enkelt och bra vardagsmat. Funkar att byta ut korven mot exempel lövbiff, kyckling eller fläskfilé. En stark 5:a.

  • Golgor 10 februari 2013

    Jag stekte korven innan och lade i lite paprika för att få färg och lite mer tuggmotstånd. Kanongott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.