Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Ägg- och baconmuffins

(38 kommentarer)  
LCHF- Ägg- och baconmuffins LCHF- Ägg- och baconmuffins LCHF- Ägg- och baconmuffins
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

LCHF= Low Carb High Fat = lite kolhydrater, mycket fett. Smakar som ost-och skinkpaj, mättande och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägg, grädde och ost. Klipp bacon och stek i panna. Blanda bacon och äggröra. Häll smeten i muffinsformar. In i ugnen i 175 grader i 20 min.
  2. För att få färg kan man höja ugnen till 200 grader dom sista 5 min, eller sätt på grillfunktionen någon kort minut.

Liknande recept

Kommentarer (38)

  • victea 25 juli 2008

    Hej tack för att det finns LCHFrecept i matklubben också. Har ätit det i 1 år och gått ner 16 kilo. Det är en bantnings kur som pasar mig. Ska prova detta recept ikväll. MVH victea

  • victea 26 juli 2008

    Hej har provat den här rätten, supergod. Jag kommer att ha den med på mina buffèbord i fortsättningen. MVh victea

  • bitteb 15 september 2008

    Hej...jättegoda muffins !! ,har någon provat frysa ner dom? jag undrar om dom är lika goda fast man fryst dom?

  • ida85 8 november 2008

    verkar jättegott ! men går det att använda mjölk istället för grädde? eller blir det för löst då? / Ida

  • rosen69 4 januari 2009

    hej ska börja och äta lchf men undrar om det går att frysa dessa muffins dom ser goda ut

  • Lakafors 14 januari 2009

    Hej! Det går jättebra att frysa dessa muffins. Värm dom i micron ca 30 sek.

  • Dandanell 17 januari 2009

    Fantastiskt goda. Det var inte sista gången vi åt dom.

  • HotRodLady 25 januari 2009

    Låter gott detta måste jag prova :D

  • Zeldasmatte 10 februari 2009

    Prövade receptet idag, det var kanongott! :) Märkte att det inte var någon bra idé att använda vanliga muffinsformar, så jag tar också aluminiumformar nästa gång! ;P Jag gjorde även några med kyckling/tomat/fetaost och några med champinjoner/purjolök/vitlök. Jag kryddade dem med lite cayennpeppar... Har dock inte hunnit smakat alla tre sorterna än, de är ju så otroligt mättande! Orkade bara två...

  • petnil70 7 april 2009

    Fantastiskt goda måste bara provas !!!!!!

  • bodilena 24 maj 2009

    Ingen muffins till kaffet kanske men utmärkt som mellanmål. Blir nog fler gånger denna rätt tillgas. Kan tänka mig att det skulle vara gott att lägga till stekt lök eller stekta champinjoner...

  • lilltimbe 26 juli 2009

    hej! gjorde precis dessa muffins och dom va så fruktansvärt goda :) gjorde halva smeten med fetaost och salami :) dessa ska jag definitivt göra igen!! tack så mkt!! mvh elin

  • mammis 24 september 2009

    Såå himla goda,

  • Tallis 7 oktober 2009

    Hej Supergoda enkla att göra och goda att äta kan inte bli bättre kommer att göra dom igen.

  • Mimmi1988 24 februari 2010

    Ett jättebra frukost alternativ om man äter enligt LCHF.

  • fridajo 10 maj 2010

    Hej. Är det någon som vet om muffinsen går bra att frysa?

  • lotta80 31 maj 2010

    Ja de går bra att frysa!

  • Chillfors 5 augusti 2010

    Har gjort dessa många gånger och jag älskar dom! Nu funderar jag dock.. Brukar förvara dom i kylen, klarar de sig i rumstemperatur tro? isåfall hur länge?

  • jader16 9 augusti 2010

    Dessa ska jag prova låter gott.

  • Jansingen 29 augusti 2010

    Jättegoda. Jag gör en plåt på söndagar och äter till frukost på vardagarna. Snabbt och enkelt. Resten äter barnen och gubben.

  • azreal 11 oktober 2010

    Du lär vara noga med att välja rätt typ av muffinform. Jag köpte "Muffinformar extra starka" på ICA, tyckte väl att det kunde vara smart. Problemet var att när jag hällde i smeten så vart dem alldeles mjuka så smeten rann ut på plåten. Det va bara att starta upp stekpannan igen och göra scrabble eggs med bacon =). Jag lär hitta rätt typ av muffinsformar till nästa försökt.

  • susanneromin 6 november 2010

    Jättegott, perfekt frukost/mellanmål.

  • maria_6909 4 december 2010

    Hej Ser att du lagt ut receptet från LCHF sidan och att det kommit lite kommentarer om formarna. Rekomenderar att man använder antingen silikon- eller teflonformar för då blir dom riktigt bra

  • lindah78 22 april 2011

    Muffinsen blev jättegoda men som andra som kommenterat har skrivit, vanliga muffinsformar funkar inte. Men stora (amerikanska) muffinsformar fungera utmärkt.

  • betweenthelines 2 juni 2011

    gjorde dessa nyss, blev jättegoda! hade läst i kommentarerna att muffinsformarna var för tunna, så jag körde dubbelt lager på dem och det funkade hur fint som helst! och väldigt goda blev dom, tack för bra recept!!

  • monicadanell 7 juli 2011

    Goda muffins full pott från mej 5 poäng monica

  • tr3ggr 28 september 2011

    Wow, över förväntan! Äntligen ett mellanmål som mättar och är LCHF vänligt :)

  • Memmz 6 oktober 2011

    Supergoda och mättande!! Gillade dock inte att dom fastnade i muffinsformarna. Någon som har förslag på hur man kan göra så det inte fastnar?

  • Lindadjo 24 oktober 2011

    Nu har jag gjort det här receptet 2 gånger... lärde mig en läxa första gången då jag använde vanliga muffinsformar. Skulle ha läst alla kommentarer först. Andra gången la jag formarna i min muffinplåt, rädd för att de skulle fastna utan formarna i men det hade kanske funkat utan. I vilket fall som hellst så blev det jättebra, och de är ju så goda. Brukar värma en till frukost och ha en massa smör på. Det blir högsta betyg från mig!

  • mattille 23 november 2011

    hej ett tips är att skriva hur många kolhydrater det är i ett recept nederst på receptetr mvh sabina

  • ica86 18 januari 2012

    jag använde silikonformar :) och gjorde satsen x 3 sen hade jag i lök, vitlök, sambal oelek, kryddor i mängder, blir nog ösa i lite mer än detta faktist till nästa gång.. så det blev frysa in resterande. blev 55 stycken :d

  • Foods 8 februari 2012

    Hej. Tack för receptet:) Är det bara mina muffins som snarare blir som små-suffléer och är jättefina när man tar dem från ugnen och sjunker sedan ihop till hälften direkt när de är ute från ugnen? Tacksam för svar. Gör jag något fel?

  • ZaNdRoRiA 11 mars 2012

    Jättegoda :-D

  • carinacarina 2 juni 2012

    Goda, smidiga ta med som frukost iställe för macka! Jag smörjde muffinsformen med smör, har lite svårt få i mig tillräckligt med fett så det vart perfekt lägga till det!

  • natjeel 14 juni 2012

    Smakar gott. Tillsatts också lök. Härligt!

  • tomisi 19 september 2012

    VARNING, gör inte som jag gjorde, använde vanliga bullformar i papper, Mycket av av smeten hamnade på plåten. Det som var kvar smakade jättegott.

  • Piri1000 24 januari 2013

    Gjorde dessa för att bjuda på, på jobb. Alla uppskattade de riktigt mycket! Provas säkert igen.

  • evaullabritt 24 april 2014

    Det här är inga muffins utan miniomeletter, men goda och användbara ändå. Gjorde en halv sats. Det blev 8 st, i pappersformar som jag gräddade i ett muffinsbleck.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.