Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Kryddig och enkel Kycklingkebab med sval chilidressing

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Till godkännanen: Jag har förtydligat tillvägagångsättet för att flera verkar ha svårt att veta hur man skall göra.. Jättegott även för dem som inte äter enligt LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frusna filéerna i en ugnsfast form. Droppa över ganska ordentligt med soja och pudra över rikligt med curry. Ställ in i 150 graders ugnsvärme i 45-60 minuter (beroende på storlek). Låt dessa svalna något så att du sedan kan skära dem till kebab.
  2. Blanda sås av yoghurt, majonnäs, vitlök, chilipulver och spiskummin. Salta och låt dra i kylen. Den serverar du sedan som sås till eller vid sidan om.
  3. För att få kycklingenfiléerna att bli kebab:
  4. Skiva de genomstekta kycklingfiléerna tvärs över i tunna skivor. Bryn en ordentligt stor smörklick och låt fräsa. Häll över skyn som bildats i ugnsformen, tillsätt den finhackade chili och låt puttra tills det mesta kokat in. Rör inte mer än nödvändigt så behålls den fina formen på kycklingen.
  5. Serveras till sin fördel med lite blandad krispsallad, tomat, gurka och gärna Jalapeno för den som uppskattar hetta.
  6. Om du inte äter eligt LCHF är det gott att servera i pitabröd.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • falkis 22 mars 2009

    Mycket god kyckling som tillföras många alternativ i tillbehörsväg. Tack!

  • IngalillB 17 april 2009

    Låter gott när man läser ingredienserna men jag fattar inte hur man gör. Vad skall brynas i smöret och var kommer yoghurten in i bilden?

  • schrewelius 24 maj 2009

    fantastigt gott, jag har lagat det 3 gånger ,lättlagat. Ingegerd

  • missmongo 26 september 2009

    Supergott, gjorde detta igårkväll! Kommer göra det fler gånger!

  • DixiePixie 14 september 2010

    Hej! Är det meningen att man ska steka kyckligen efter den har varit i ugnen, när man har skivat den? /Erica

  • elledalr 11 oktober 2010

    Satan va gott det var, bättre än köpekebab och lätt var det också!

  • miramamman 16 oktober 2010

    det var gott och kidsen gillade den skarpt, jag tycker att kycklingen blev lite för torr, men jag vet inte om jag fattade receptet rätt, dock var det inget fel på smaken, vi lchfare åt vitkål till kidsen åt med pitabröd.

  • Lolan 20 oktober 2010

    Först skall du sätta in frysta hela filéer i ugnen med soja och curry. Dessa skall "bakas" i ugnen i ca 45 min. Ta ut dem och låt de svalna något. Skiva de sedan tunnt i mindre skivor. Som kebab bitar. Stek sedan skivorna i myclet smör. Häll på skyn som blev när de var i ugnen. Lägg även i den ficnhackade chillin som får steka med. Rör mycket försiktigt. När skyn kokat in är kebaben klar. Yoghurtsåsen serverar du till (den skall inte in i pannan)

  • hxhhxh 9 februari 2011

    Gjorde detta igår! Åh vad gott och enkelt det var! Maken åt det i tortillabröd då vi inte hade något pita hemma, dottern fick det i korvbröd då det är lättare och mindre för henne att äta och själv körde jag grönsakerna till. Maken sa att det här får du gärna göra igen.

  • Jansingen 10 mars 2011

    Hade Kycklingklubbor i frysen som jag tinade lite snabbt i vattenbad och kryddade enligt receptet och sedan in i ugnen i ca 1 timme. Hade creme fraiche istället för turkisk youghurt och det gick bra. Serverades med grönsallad. Lätt lagat och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.