Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås.

(2 kommentarer)  
LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås. LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås. LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås.
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Oj oj va gott! En rätt med lite kolhydrater och lagom mycket kalorier för en god middag. Vill du ha kolhydrater till, passar bakpotatis, rostad färskpotatis, potatismos eller potatisgratäng. Passar utmärkt. Såsen är i dubbel sats och för oss blev det över. När man inte äter kolhydrater till maten tenderar såsen att inte användas lika mycket. Så vill du inte behöva spara såsen i kylen eller frysen efteråt, gör bara hälften så mycket. Vill du göra andra grönsaker kan du använda vitlök, sparris eller broccoli, sålänge du vill hålla nere kolhydraterna. Vill du ha mer kolhydrater kan du lägga till majs, potatis och morötter osv. Bilden gör ingen rättvisa men det får man leva med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttet snabbt i en grillpanna. Strö över ett kryddmått svartpeppar på varje biff. Lägg köttet i en ugnssäker form och varva små bitar av ädelost med kött. Häll över vispgrädde och ställ in längst ner i ugnen. 220 grader i ca 45 minuter. Då får du en kvart på dig att göra iordning grönsakerna.
  2. Skiva auberginen i breda skivor. Dela stora lökar i 4 bitar och små lökar i hälften. Dela blomkålen i buketter och skiva paprikor. Skär ett snitt i tomaterna och häll 2 msk olivolja i botten av en stor ugnssäker form. Häll resten överst och strö över salt. Ställ mitt i ugnen i de resterande 30 minuterna.
  3. Dela salladen och dela rädisorna i hälften. Finhacka rödlöken, blanda allt i en skål och strö över gräslöken. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över.
  4. Koka upp 3,5 dl av portvinet i en kastrull, tillsätt buljongtärning och koka ner till hälften. Tillsätt då creme fraige och låt koka i några minuter. Tillsätt resten av sherryn och smör och servera varm.
  5. Servera kött med grönsaker, sås och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • renlund68 30 juli 2009

    du har skrivit sherry på 2 ställen :)

  • miramamman 21 november 2011

    En kanske är för kocken;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.