Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Ost- & spenatpaj med rökt lax

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegott alt om man äter enligt LCHF. Det här är en paj utan pajskal. Alternativet till "pajskalet" i detta recept är undervärmen som bildar ett tunnt gräddat "pajskal" av ingredienserna i och med att du först tillagat den underifrån på bara undervärme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten t. ex. i mikrovågsugnen. Rör ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt den avsvalnade spenaten och krydda äggsmeten med salt och peppar.
  2. Häll över äggsmeten i en smord ugnsfast form och sätt in den mitt i ugnen på endast undervärme i 10 minuter. Ändra inställningen på ugnen till både under- och övervärme och sänk gradantalet till 175 grader. Låt pajen stå cirka ytterligare i 10 minuter tills den är gyllenbrun och stannat. Du kan känna med en provsticka om du är osäker.
  3. Tag ut pajen ur ugnen och låt den svalna i cirka 10 minuter. Den kommer att sjunka ihop en aning. Servera pajen med några skivor kallrökt lax.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • ms_sweety 5 mars 2010

    Jättesmidig och jättegod maträtt som funkar både till LCHF:are och dina "vanliga" gäster :P

  • quickhook 18 juni 2011

    Väldigt väldigt god..tack för receptet.

  • evaullabritt 26 november 2011

    Så gott. Men jag tog lite mer ost, lite mer grädde, lite keso och lite muskot. Perfekt tillbehör till mer än lax. Vi är bara två i hushållet så jag delade upp satsen två pajer.

  • Slobban 15 januari 2013

    Serverade detta till mina juntavänner och alla ville ha receptet. Jättegott och enkelt! Jag kunde inte ställa in enbart undervärme på min ugn, men det blev bra resultat i alla fall.

  • mornarpopay 16 november 2013

    Väldigt gott och dessutom enkelt! Båda mina barn tyckte om det och röstade för att få det någon mer gång. Tack!

  • Eva Ljungdahl Samberg 20 november 2018

    För hur många personer är receptet till? Hur många kolhydrater innehåller den per portion?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.