Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF-glass

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Fick detta av en kompis och det är ett himla bra recept på krämig glass. Framförallt om du har tillgång till en glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp grädden i en ren skål och tillsätt innehållet i vaniljstången. Vispa till tjock grädde.
  2. Separera ägg i vitor och gulor. Lägg gulorna i grädden. Vispa vitorna i en egen skål till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan sötningsmedlet och vispa en minut till.
  3. Ös upp mascarponeosten i grädd- och ägguleskålen. Tillsätt Baileys eller chokladen och vispa på låg hastighet. Tillsätt äggvitan vänd runt lätt med slickepott.
  4. Utan glassmaskin: Ös upp smeten i en sockerkaksform eller liknande och sätt in i frysen i minst 90 minuter. (mer tid för en riktigt fast hårdglass konsistens)
  5. Med glassmaskin: Häll i glassmaskinen och kör den ca 30 minuter. Äts med fördel direkt när den är klar.
  6. Tips: Prova med olika smaksättningar, det är ett väldigt bra grundrecept på en väldigt krämig glass!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.