Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF-pannacotta

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbar LCHF-pannacotta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädden i en kastrull, tillsätt gelatinet och vaniljstängerna (de ska vara skurna i 3 delar/stång)
  2. Koka upp och koka sen vidare på svag värme i ca 15 min. Ta upp vaniljstängerna och skrapa ur dem. Häll i mascarponeosten och låt den smälta i vispgrädden. Häll sedan upp det i små glas och låt kylas i några timmar.
  3. Garnera med tex. hallon

Kommentarer (9)

  • Pilla81 30 oktober 2009

    Äkta ekologiskt vaniljpulver som knappt innerhåller några kolydrater alls är ett jättebra alternativ om man inte orkar pyssla med en vaniljstång :) Fanns på Ica Maxi bl.a.

  • hajje3 1 maj 2010

    Ta bort mascarponeosten,det blir mycket luftigare utan

  • jbson 21 februari 2011

    Gottigotti... det blev 6 frukost portioner! Något mäktig, men en 4 från mig!

  • evaullabritt 24 mars 2011

    Testade idag. Verkligen jättegott. Jag lade till några teskedar sötningsmedel, men det hade nog inte behövts.

  • mikkereena 6 april 2011

    underbart!! bjöd den på middag o. receptet räcke bra till 6 per, jag mixade fysta hallon med mangopure (sorbeaktit) och lade ovanpå passade perfect o den var omtyckt av både barn o vuxna..

  • icelatjejen 6 juli 2011

    Härligt recept, jag gjorde en liknande variant till nyår. :-) Utöver ovan nämnda ingredienser, tillsatte jag en liiiten nypa saffran, samt lät en kanelstång puttra med i kastrullen en stund. Tänk på att inte låta smeten koka, då kan gelantinet skära sig! Helst bör den bara sjuda.

  • elisabethfr1 22 januari 2012

    Jag gjorde en variant där jag tillsatte 1 dl crème fraîche och en nypa salt. Väldigt gott!

  • Jdahlst 7 maj 2012

    inte för att vara sån men det smakade inge vidare tycker jag. Ny på LCHF så har kanske inte vant mig av sockret ännu. =)

  • ksvard 8 november 2012

    Varför ska gelantinet koka med i 15 min? Kan man inte tillsätta det efter kokningen? Måste det förresten koka i 15 min? Blir det någon skillnad om man bara låter det koka upp , tillsätter mascapone och gelantin? Någon som vet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.