Underbar LCHF-pannacotta
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Äkta ekologiskt vaniljpulver som knappt innerhåller några kolydrater alls är ett jättebra alternativ om man inte orkar pyssla med en vaniljstång :) Fanns på Ica Maxi bl.a.
Ta bort mascarponeosten,det blir mycket luftigare utan
Gottigotti... det blev 6 frukost portioner! Något mäktig, men en 4 från mig!
Testade idag. Verkligen jättegott. Jag lade till några teskedar sötningsmedel, men det hade nog inte behövts.
underbart!! bjöd den på middag o. receptet räcke bra till 6 per, jag mixade fysta hallon med mangopure (sorbeaktit) och lade ovanpå passade perfect o den var omtyckt av både barn o vuxna..
Härligt recept, jag gjorde en liknande variant till nyår. :-) Utöver ovan nämnda ingredienser, tillsatte jag en liiiten nypa saffran, samt lät en kanelstång puttra med i kastrullen en stund. Tänk på att inte låta smeten koka, då kan gelantinet skära sig! Helst bör den bara sjuda.
Jag gjorde en variant där jag tillsatte 1 dl crème fraîche och en nypa salt. Väldigt gott!
inte för att vara sån men det smakade inge vidare tycker jag. Ny på LCHF så har kanske inte vant mig av sockret ännu. =)
Varför ska gelantinet koka med i 15 min? Kan man inte tillsätta det efter kokningen? Måste det förresten koka i 15 min? Blir det någon skillnad om man bara låter det koka upp , tillsätter mascapone och gelantin? Någon som vet?