Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF-Strömmingsgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här är supergott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg strömmingsfiléerna på skärbredan skinskidan nedåt. Strö lite salt, fiskkrydda och hackad dill på. Rulla filéerna skinnskidan utåt och lägg till en ugnsfast form.
  2. Blanda färskosterna och tillsätt den till vispgrädden. Rör till en slät massa. Bred alltihop över strömmingsrullarna. Strö riven ost över (osten som du tycker mest om). Hyvla till sist överst smör med osthyvel.
  3. Sätt i ugnen 225°C ca 25 min.
  4. Serveras med sallad, gjord av grönsallad, tomat, svarta oliver, avocado, olivolja, salt, svatpeppar.
  5. Dryck: Vitt torr vin, Kalifornia White nr: 6369, 49:- eller mjölk 3%

Kommentarer (2)

  • fia73 29 oktober 2009

    Hej! Fick se ditt recept, min fråga är om man kan anv torskfilé istället för strömming?? Är inte så förtjust i strömming. Mvh Fia73

  • Pirkko 29 oktober 2009

    Passar bra att göra också till torsk och lax..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.