LCHF - Fiskgratäng med broccoli

Det ska finnas buljongtärningar på Coop utan natriumglutamat...
Vetemjölet i såsen går säkert att byta ut mot något annat för att såsen ska bli lite tjockare...
I orginalreceptet serveras rätten med pressad potatis, men byt ut den mot något enligt LCHF-dieten om så önskas...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lchf, fiskgratäng, fisk, broccoli

Ingredienser

500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex torsk
3 dl vatten
1 tsk salt
1 fiskbuljongstärning
2 pkt á 250 g fryst broccoli
4 msk vetemjöl (eller substitut).
Vatten
Salt

Gratängsås:
50 g smör
3 dl fiskspad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1-2 msk pressad citron
1 tsk dragon

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
7421
Sparat:
336

Gör så här

1. Skär fisken i skivor eller bitar. Koka upp vatten, salt och buljongtärningen. Lägg i fisken. Sjud under lock på svag värme 2-6 min tills fisken vitnat. Låt den ligga kvar i spadet.

2. Koka broccolin i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Dela den ev. i mindre bitar. Sila och spar fiskspadet. Lägg broccolin i en krans på en smord ugnssäker form, lägg fisken i mitten.

3. Smält smöret i en kastrull (ej aluminium). Rör ner mjölet (eller substitut). Späd med fiskspadet. Koka upp under omrörning och låt koka i 3-5 minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner äggulorna och grädden. Sjud såsen på svag värme under vispning, tills den tjocknat (det får inte koka med bubblor för då skär den sig!)

4. Smaksätt med pressad citron och smulad dragon. Häll såsen över fisken och broccolin. Gratinera mitt i ugnen, 15-20 min i 225 grader.

Servera med valfritt tillbehör enligt LCHF-dieten om så önskas.

LIKNANDE RECEPT

LCHF recept
av anenik
över 2 månader
av remmen5
över 2 månader
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.