Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - krämig chokladkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kommer från en LCHF-blogg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar. Värm 2dl av grädden i en kastrull och rör ner chokladbitarna till smeten är mjuk och blank. Låt den svalna till den är ljummen: Vispa resten av vispgrädden (2dl) tillsammans med creme fraichen - till den knappt droppar från vispen. Krossa kaffepulver och rör ner i chokladsmeten. Rör ner kakaon. Vänd försiktigt ner gräddblandningen i chokladsmeten. Klä en grund skål eller bakform med plastfilm. Häll i smeten och sätt ytterligare en plastfilm över smeten. Ställ i kylen i åtminstone 10h innan servering. - jag tycker att det brukar räcka med 2h eller så.
  2. Jag serverade denna tårta med jordgubbar och grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Blanche 11 juni 2010

    Låter jätte! Måste provas:-) Bäst av allt? Inga ägg!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.