Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Limpa!

(13 kommentarer)  
Skriv ut

Godaste limpan! Jag äter den med bregott, philadelphia, västerbottenost och körsbärstomater. Värsta lyxmackan! Originalreceptet är hämtat härifrån: http://ordinationer.wordpress.com/2009/12/02/nytt-lchf-brod-pa-linfro-med-valnotter/

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa alla torra ingredienser förutom kryddor och de hackade nötterna med mixerstav. Blanda i nötter, kryddor och de blöta ingredienserna. Blanda väl. Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten. Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
  2. Obs! Man kan låta bli att mixa en dl av vardera sesamfrö och linfrö för att ge brödet lite mer struktur.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Oskars_mamma 19 februari 2010

    Ska testa detta, min bästis äter LCHF och skulle nog bli glad för lite macka:)

  • barobertsson 20 februari 2010

    Jag bakade detta och det var jättegott men jag blev lite konfunderad över paranötterna. Jag hackade dem grovt men vet inte om det var menat så men inte skall dom väl vara hela i smeten

  • BettanBettanBettan 20 februari 2010

    Nej det har du förstås rätt i! Paranötterna ska hackas! Ska ändra det i receptet nu... Och kul att du gillade brödet!

  • normannt 2 oktober 2010

    Hej tænker prova ditt brød men vet inte vad fiber husk ær? Mvh Lars Normann

  • fiskruka 15 november 2010

    Fiberhusk är pulveriserade psylliumfröskal. Pulvret blir geléaktigt när det blandas med vätska och får svälla, vilket gör att det passar bra både i glutenfri bakning och som äggersättning. Fiberhusk finns i de flesta livsmedelsaffärer, ofta vid bakhyllan eller de glutenfria produkterna. Fiberhusk är mjölkfritt, sojafritt, äggfritt och naturligt glutenfritt.

  • sofia5 23 februari 2011

    Kan man baka utan nötterna också eller har du nåt gott förslag att byta ut dem mot? (är nötallergiker)

  • mapleflower 2 mars 2011

    Jag använder pumpafrön istället, funkar jättebra!

  • Pirkko 24 juli 2011

    Jättegott!

  • dagiskocken 2 augusti 2011

    Brödet är jättegott. Har lyxat/fuskat till det lite med 1 dl gojibär i o blev ännu godare. :-)

  • lena4 28 oktober 2011

    Så gott. Detta bröd blir det att baka fler gånger. Betyg fem. Lena

  • elversson 22 mars 2012

    Mycker gott bröd...

  • Dunadain 16 augusti 2012

    Tyvärr så kommer det en negativ kommentar denna gången :( Hade inte ätit bröd på drygt en månad, så jag hade ju förväntningar. Skiva 1. YAY!! bröd, yummies...gott Skiva 2. Hmmm...Det var inte så gött, fick truga i den. Skiva 3. Fy bubblan, sicken smak, fick slänga skivan. Brödet spara jag som baseball trä mot inbrottstjuvar, den vägde ju ca 2 ton i färdigt skick. Hoppas på att hitta något lättare bröd, som inte landa som en tegelsten i magen.

  • berlioz 31 januari 2013

    Kanongott!!! Blev glatt överraskad. Hade inte så mycket paranötter hemma, men blandade med både valnötter och hasselnötter, funkade det med. Högsta betyg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.