Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lchf - Mud cake

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag är en riktig chokladälskare och tycker det finns få saker som går upp mot en riktigt chokladig kaka. Därför har jag gjort mig egen variant av klassikern mississippi mud cake! Så gott med två lager av choklad toppad med grädde!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda de torra ingredienserna tillsammans med rumsvarmt smör. Lägg i en 12 centimer stor springform. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. Ta ut kakan och sänk därefter värmen till 150 grader.
  2. Fyllning: Smält smör och choklad (jag gör det tillsammans i micron). Rör ner det uppvispade ägget, sötning, vaniljpuler och vispgrädde. Häll fyllningen ovanpå den gräddade bottnen. Grädda nu i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Topping: Vispa grädden hårt tillsammans med stevia strö och vaniljpulver. Bred över den svala kakan. Toppa eventuellt med hackad eller hyvlad choklad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.