Kommer från http://veglchf.wordpress.com/2009/01/23/schwarzwaldtarta/
Instruktioner
- Nötbottnar
- Sätt ugnen på 150 grader. Rita ut tre cirklar eller kvadrater på varsitt bakplåtspapper t ex med en mellanstor tallrik.
- Mixa mandeln. Man kan skålla och skala den först men det brukar inte jag orka göra. Den ska ju ändå gömmas i all grädde senare.
- Vispa äggvitan till fast skum. Vänd ned mandelmjölet. Fördela jämnt med en spatel på bakplåtspappret. Grädda bottnarna i 10 minuter i mitten på ugnen. Låt inte bottnarna svalna helt på bakplåtspappret för länge då fastnar de och det blir ganska besvärligt. Har du teflon- eller silikonbelagt bakplåtspapper föreslår jag att sådant används!
- Fyllning
- Vispa grädden fluffig tillsammans med äggvitan. Äggvitan gör grädden stadigare men är egentligen inte nödvändig. Dela upp grädden i hälften. Vispa ner körsbärslikör i ena hälften av grädden.
- Lägg en nötbotten underst, bred ut körsbärsgrädde i ett lager, lägg på en nötbotten till. På med resten av körsbärsgrädden och ännu en nötbotten. Täck hela tårtan med den naturella, vispade grädden.
- Dekorera med mörk choklad. Pudra över kakao strax innan serveringen.
Publicerat den
16 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det inte vara något sött alls i tårtan? Sukrin eller liknande?