- Serverar: 3 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En underbart god tårta bakad utan socker och mjöl. Perfekt till midsommar!
Instruktioner
- Tårtbotten:
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Separera äggulan från äggvitan och blanda ner gulan med de torra ingredienserna.
- Blanda även ner smöret. Vispa äggvitan med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt.
- Häll i en bröad (mandelmjöl) springform på 12 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter tills kakan är fast (kolla gärna redan efter 20 minuter). Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar - en botten och ett lock.
- Vanljkrämen:
Skjud grädden, sötningen, vaniljpulvret och äggulan under omrörning tills den börjar tjockna. Låt svalna.
- Hallonen:
Mosa hallon med stevian och bred på bottnen av tårtan. Bred därefter på den avsvalnade vaniljkrämen. Lägg därefter på tårtlocket.
- Gräddtoppingen:
Vispa grädden med elvisp och vispa även i vaniljpulver och sötning. Bred på locket av tårtan. Toppa även med jordgubbar!
- Tips: Vispa lite mer grädde och bred även på kanterna av tårtan!
- Om du använder en större form på 24 cm i diameter är det lagom att fem- till sexdubbla ingredienserna samt förlänga gräddningstiden tills kakan är fast.
Publicerat den
18 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar