Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF bröd

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här har ni ett bröd påminner om vanligt bröd, mjukt o gott i konsistensen... Lägger in en bild när jag själv nu provat dem o tagit ett eget kort! Till er som redan sparat detta receptet vill jag bara säga att jag lagt till några ingredienser sedan jag nu provbakat...

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman ägg, salt och ev kryddor. I med olja och grädde och keso och vispa. Sedan i med fiberhusk och frön och rör om. Låt stå ett tag och svälla. Bred sedan ut smeten på bakplåtspapper på plåt, till två rundlar. Man kan göra tunna plattor, eller aningens tjockare (åt tekakehållet). Grädda i ca 10 minuter i 200 grader, strax nedanför mitten av ugnen. Om man vill ha lite knaprigare bröd, grädda några minuter längre

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • mammis 24 september 2009

    mmm jättegott bröd, och vilken smaskig macka det blev . Jag hade ingen cocos hemma, men det behövdes inte, iallafall inte när det gällde smaken. Ska absolut fortsätta att baka detta bröd, så himla perfekt att ta med till jobbet med goa grejer på. Mvh/Camilla

  • lenasvensson 14 oktober 2009

    Gjorde det här brödet i dag och det var riktigt gott! Det ska jag göra om igen. Jättebra om man vill dra ner på kolhydraterna lite :)

  • kofalla 19 oktober 2009

    Hej! Tänkte prova ditt bröd. Bor i Norge och hittar inget fiberhusk. Tror du det går det bra att göra utan eller ersätta med något annat? Mvh /Krister

  • linli732 25 oktober 2009

    Grymt gott, tack snälla för receptet :)

  • MammaIrene 8 januari 2010

    Hej, ville bara ge ett tipps!!! Det här brödet är jättebra att göra smörgåstårta med om man är lchf are.... Fyllningen är ju oftast lchf ändå.... Fyll tex med ägg, keso, ost skinka cremefraiche, sallad, gurka majonäs och räkor eller kräftor!!= jättegott!!!!

  • MammaIrene 8 januari 2010

    Hej, ville bara ge ett tipps!!! Det här brödet är jättebra att göra smörgåstårta med om man är lchf are.... Fyllningen är ju oftast lchf ändå.... Fyll tex med ägg, keso, ost skinka cremefraiche, sallad, gurka majonäs och räkor eller kräftor!!= jättegott!!!!

  • snadris 1 mars 2010

    Tack för receptet! Jag har bakat brödet åt min fästman som äter LCHF nu. Han har saknat bröd och det här var ett skitbra substitut :) Han använder det som pizzabotten och mackor. Jag har provat att byta ut 1 msk cocos mot sesamfrön och det blev oxå bra. Har även provat att smaksätta med brödkryddor vilket var en hit! Tack!!

  • Buggel 18 april 2010

    Hmmm, fiberhusk - är det en sorts mjöl det?? För mjöl ska ju INTE ingå i LCHF-kosten, inte alls? Å inga solros-produkter, fröna innehåller kolhydrater! Jag tror att man "skjuter sig i foten" med det här brödet - det är mer kolhydrater än man TROR! Med tanke på att kolhydrat-intaget ska vara - helst - lägre än 20 gram per dag så är detta bröd nog en "fälla". Har du läst boken "Ät fet mat - bli frisk och smal" av Lars-Erik Litsfeldt? 140 kg tung med diabetes typ-2 och hjärt-infarkt? Inte?? Finns att köpa på bokus.se

  • Louma 4 maj 2010

    Men det var en himla muntergök som kommenterade här innan! Om jag får säga vad jag tycker, så tycker jag att man inte behöver hålla på allt, jämt. Ska man vara så petig kan man ju snart inte äta någonting. Man kan göra det goda nyttigare och era lchf-recept är jättebra för mig som inte kan några själv! Det ger mig idéer till mitt LCHF-ätande (som jag inte följer slaviskt, jag lever lite och njuter av det goda också!) Mums mums! Kram kram!

  • MammaIrene 4 maj 2010

    Hej du! Håller med dig... men en del är ju helt hysteriska..... Dock är det fakitiskt INTE så mycket kolhydrater i detta brödet..... fiberhusk är INTE ett sorts mjöl vilket vederbörande inte ens brytt sig om att kolla upp..... och solrosförn.... jag menar, kolla hur mkt solrosfrön det går på 100 gram så förstår man ju att de lilla som hamnar i varje brödskiva inte ger mer än max 1/2 gram.... man får inte stirra sig blind på hur mkt det är per 100 gram utan också hur MYCKET man får i sig..... Man kan ju t ex inte häva i sig massa mjölk eller fil bara för att det ligger under 5 % gränsen..... där är det ju så att 1 glas =2 dl = 10 gram kolhydrater...... det går flera mackor av detta receptet på 10 gram..... kolhydrater

  • beaglut 6 januari 2011

    Gud vilket gott bröd! Använde det ikväll till tacos och kan knappt bärga mig till imorrnbitti då jag ska äta "macka" till frukost! Har hela tiden varit skeptisk till bröd utan mjöl men har definitivt ändrat uppfattning ;-) Kan tänka mig att detta måste gå aldeles utmärkt att göra pizza med om man utesluter fröer och kokos. Tack så mycket!

  • MammaIrene 11 januari 2011

    Kul att du tycker om brödet! Japp det utmärkt att göra både smörgåsttårta o pizza på detta brödet,,,, Jag har även prövat att lägga i vörtkryddor =jättegott! Sist hoppade jag coccosen , blev bra ändå!

  • Cilla12 1 februari 2011

    Mycket gott "bröd" Hade i puffad qiunoa istället för kokos- Det var det som jag hade hemma. Samt oregano. och så enkelt =)

  • lotteschioler 25 januari 2013

    Detta bröd är alldeles utmärkt om man äter enligt LCHF! Var och en måste själv pröva sig fram till vad och hur mkt kolhydrater man kan äta! Vare sig det är för viktförlust eller för hälsovinsterna man äter lågkalorikost! Och någon skiva av detta bröd kan nog nästan alla äta hur känsliga de än är! Fungerar toppenbra för mig när jag ibland blir sugen på något extra!

  • k9kiwi 15 januari 2014

    Bugg borde läsa på lite om LCHF. Detta är ett LCHF-bröd. Fiberhusk är inte ett mjöl och innehåller 0 kolhydrater. Solrosfrön används inom LCHF för även om de innehåller lite mer kolhydrater så är innehåller de mycket viktigt och sprids som sagt i hela brödet. Detta bröd innehåller 3 kolhydrater, det blir ett per bröd. Bra för LCHF med andra ord :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.