Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF choklad- och kokoskakor

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

LCHF- low carbs high fat. De här kakorna är riktigt goda och nyttiga, så man kan äta många med gott samvete!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda i grädden. Häll i kokos tills smeten får en bara (lite klibbig men ändå degig). Rör i äggulorna. Blanda i kakao och vanilj efter smak. Sötningsmedel om du vill.
  2. Jag delade halva smeten och blandade bara i kakao i hälften, blir nog bättre att ha i hela.
  3. Gör bollar eller klicka ut och platta till på en plåt.
  4. In i ugnen i ca 180 grader i 15 min.
  5. Låt svalna (godast efter en tid i kylskåpet) och ät. Kan doppas i mörk choklad (men då blir det mer kolhydrater).

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • MARIAMIANILSSON 10 januari 2011

    Tror att det är ett måste med lite sötningsmedel i dessa kakor. Precis som det stod i receptet är det godare med kakao än utan.

  • Atiya 26 januari 2011

    Är grädde nyttigt?! :s

  • jennipenni91 13 februari 2011

    jag tror jag blir galen, vad är vaniljpulver? hittar ej det:S vart köper man det? :) finns massor med recept med detta men vad är det? :)

  • Zeldasmatte 1 juni 2011

    Vaniljpulver hittade jag på Ica, fråga i din affär, det är en liten burk i en pappkartong, så den kan vara svår att hitta...

  • emillovisa 24 mars 2012

    Verkar vara ett bra diabetesrecept till vårt barnbarn Har någon provat med hela ägg och med "helmjölk " 3% i stället för grädde. Jag får ibland utgå ifrån de ingredienser jag har hemma ,när vi bor i vår ¤sommarstuga" långt från affärer.Ska inköpa vaniljpulver.

  • RobinEH 15 april 2012

    Helt okej måste jag säga. Tog knappt en halv tsk vaniljpulver. Körde på halva mängden och fick ihop 5 kakor på sammanlagt 100g, 703kcal, 10g protein, 6g kolhydrater och 71g fett. I relation till fettmängden så är mängden kolhydrater inte för hemsk, dessutom är ju kakor alltid kakor. Något jag tyckte var mindre roligt var allt fett som bubblade ur dem i ugnen. Bakplåtspappret fullt av fett efteråt. Så ta mitt deklarerade näringsvärde med en gnutta salt (inte bokstavligen). 4/5. Tillägg: Jag föreslår att ni äter dem när de är nybakta. Lade in dem i kylen och åt en idag, den smakade bara kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.