En frisk bakelse till fikastunden eller som efterrätt.
Instruktioner
- Botten:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Mixa kokos och pekannötter så att det blir finfördelat. Vänd ner nöthacket i äggviteskummet.
- Klicka ut på bakpappersklädd plåt, ca 12 st.
"Platta" till så att de blir jämna.
- Grädda 12-15 min i 175C.
- Citronkräm:
Blanda äggulor, ägg och citron i en kastrull. Rör hela tiden medan det värms upp. När blandningen tjocknat, ta bort från värmen och rör ner smöret. Smaka av med sötningsmedel (jag gillar när det är så surt att det drar i käken, men smaken är olika).
- Maräng:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Smaka eventuellt av med sötningsmedel om du vill ha en söt maräng.
- Montering:
Fördela citronkrämen på de gräddade bottnarna.
Lägg marängsmet ovanpå.
- Grädda i 175 grader tills marängen fått fin färg .
- Låt bakelsen kallna (fast den är god varm också).
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
förfärliga! så äkliga! såsen smakade som söt sås till fsk(!) och marängen blev ju inte maräng helt änkelt hämst! men jag tyckte om botten som kaka^^ ( man borde kunna ge betyg noll!