Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lchf glass med riven choklad

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart len god glass för alla oss lchf:are Man kan själv avgöra hur mycket sötningsmedel man vill använda, jag försöker själv vara mycket sparsam med detta... Vaniljstången räcker långt smakmässigt... Pröva, det är fantastiskt gott!!

Ingredienser

Instruktioner

Separera äggen och vispa äggvitorna i en skål för sig till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan sötningsmedlet och vispa 1 minut till. Vispa grädden i en skål tillsammans med innerhållet i vaniljstången. Vispa äggulorna tillsamans med den rivna chokladen. Blanda innerhållet i alla 3 skålarna och häll sedan upp i en sockerkaksform eller liknande. Frys i minst 2 1/2 timmar

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Mollean 10 augusti 2009

    Men gisses sötningsmedel? Har har vi ett utmärkt resept på glass som förstörs av att man tillsätter gift? Kan nu någon förklara för mig hur detta kan försvaras? 1 dl socker funkar bättre för kroppen! Lågkolhydrat? är det förklaringen? Ursäkta min irritation men vi måste få bort alla dessa gifter från vår mat framför allt från sådant vi ger till barn.

  • MammaIrene 10 augusti 2009

    För det första: Vem har pratat om att ge detta till barnen??? För de andra: Jag skriver i receptet att det är upp till var och en om man vill ha i sötningsmedel eller ej, jag är själv inte så mycket för de där grejerna , men var o en kan väl få välja själv i allsin dar... Själv brukar jag ha i ett par teskedar i varje omgång.... Hur som harver, i Lchf används inte vanligt socker såååååå.... Men som sagt, sötningsmedlet är inte det stora hela i detta receptet .....VALFRIHET RÅDER!!!

  • Stighastrup 13 september 2009

    MammaIrene LCHF innebär inte bara mat med mycket lite kolhydrat men även så ekologisk och naturlig mat som möjligt, utan kemi. Speciellt sötningsmedel och glutamat är högst på fyfy-listan. Lite ekologisk socker eller honung är bättre alternativ till ditt recept.

  • Stighastrup 13 september 2009

    Hej igen. Det går naturligtvis bra med Stevia

  • MammaIrene 14 september 2009

    Ok, det är bra info! Men som jag också skrivit, den ekologiska vaniljen duger gott som ensamt sötning....man kan ju om man vill höja lite o ta mer vanilj..... Mvh Irene

  • Okänd 11 mars 2010

    Hej och tack för ditt fina recept. Jag vill bara fråga om hur länge man skulle kunna ha glassen i frysen innan den börjar bli för dåligt för att ätas? Jag har för mig att man måste äta hemmagjord glass på grädde samma dygn eller något åt det hållet. Det andra jag ko och tänka på är äggen med tanke på risken för salmonella eller liknande när man har råa ägg? Tack på förhand, //Addoshi

  • zeekay 12 oktober 2010

    Jösses, inte visste jag att jag gick med in nån militantisk anti-organisation när jag började med LCHF-kost... Valfrihet är väl A&O i alla lägen i livet, var och en väljer väl själv vad man vill eller inte vill äta. Receptet ser verkar jättesmarrigt och måste provas vid tillfälle. Själv gillar jag inte sötningsmedel men herre gud, det är ju mitt val, varför klaga på den som gjort receptet. Inte undra på att "alla" säger att de som äter enl LCHF har dåligt humör...

  • mayann 4 februari 2011

    Håller med zeekay, man får väl välja själv. Jag ska prova glassen i kväll och eftersom jag inte har 86 procentig choklad hemma, tänker jag sätta i den choklad jag har. Lite sötare är den, men då tänkte jag skippa sötningsmedel/socker. Det är mitt val. Tack för receptet!

  • Cilla12 16 februari 2011

    Detta recept ska prövas =) Jag är väldigt strikt när det gäller min mat. Inga tillsatser osv. Men jag måste ta MammaIrene i försvar, man behöver inte ta sötningsmedel. Ser jag ett recept som jag gillar, men inte inte gillar en ingrediens så byter jag bara ut den utan att klaga på den som skrivit receptet. =)

  • xplod 9 juni 2011

    nu när jag ser det: du använder bordsötningsmedel. det består ju av 97% stärkelse. då är det ju lika bra att använda socker. själv har jag ren aspartam hemma som används av stor försiktighet. (mycket sött) fick en liten burk aspartam av en kompis som jobbar på coca cola här i sverige i alla fall, det är meningslöst att använda sötningsmedel som har stärkelse i. använd socker då. eller använd stevia annars så tycker jag att glassen var faktiskt riktigt god

  • jockeee 9 juni 2011

    Aaah jag älskar glass och min Ben&Jerry varje vecka kanske kan bytas ut mot den här nu. Tack så mycket, ska bli kul att göra glass, skulle vara mitt bästa jobb :D Provsmakare förstås.

  • Spettekauga 10 juni 2011

    Jaha, jag som trodde folk var trevliga på detta forum. Jäkla knäppgökar som tycker man ska ha 1 dl socker i en LCHF-glass. Jag undrar om de som sitter här och rackar ner på receptet går igenom Matklubbens alla recept och beklagar sig över diverse ingredienser. Vem tvingar dig att följa något recept här? Bläddra vidare för fasiken.

  • sasha353 12 juni 2011

    Mmm, fantastiskt recept med en suveränt god glass som slutresultat. Använde sukrin som sötningsmedel och delade upp satsen på två, den ena med vaniljstång och den andra med en skvätt espresso i som smaktillsats - sååå sjukt gott!!! Tack snälla du för det här och många fler grymma recept som du delar med dig av. Du har så rätt i vad du skriver också, ALLA får väl göra hur dom vill, vi lever ju faktiskt i ett fritt land...ni som bara måste klaga jämt och sprida dålig energi - snälla gör det någon annanstans, för allad skull!!! M

  • sasha353 12 juni 2011

    Mmm, fantastiskt recept med en suveränt god glass som slutresultat. Använde sukrin som sötningsmedel och delade upp satsen på två, den ena med vaniljstång och den andra med en skvätt espresso i som smaktillsats - sååå sjukt gott!!! Tack snälla du för det här och många fler grymma recept som du delar med dig av. Du har så rätt i vad du skriver också, ALLA får väl göra hur dom vill, vi lever ju faktiskt i ett fritt land...ni som bara måste klaga jämt och sprida dålig energi - snälla gör det någon annanstans, för allas skull!!! M

  • ArvidssonLisa 19 juni 2011

    Fantastiskt god glass!!! Testa och njut! Vad gäller sötningsmedel så finns faktiskt "sötningsmedel" som är helt naturliga, exempelvis Sukrin och Stevia. Det kan vara bra att ha lite koll innan man går in och klagar på innehållet i olika recept. Vad gäller oss LCHF-are så har vi oftast vant oss av med att söta det vi lagar. Men ibland så kan det behövas lite sötma för att förhöja smaken. Socker, i vilken form det än må vara, duger INTE! Jag själv är oerhört känslig för kolhydraterna i min kost, och det är väldigt många andra som också är det, då är det dessa naturliga sötningsmedel som gäller för oss, INTE socker. Jag blir lite besviken emellanåt när det i olika recept där det står att det är LCHF och sedan innehåller de både det ena och det andra som inte passar in i en LCHF-kost. Står det LCHF måste väl ändå utgångspunkten vara ett LCHF-recept, som de som vill kan ändra så att de kanske innehåller mer kolhydrater. Har hittat flera recept här som anges vara LCHF men när man kollar så är det vanliga recept och sedan står det att för dem som vill göra om det till ett LCHF-recept så tar man bort vissa angivna ingredienser.

  • sannaw 27 juni 2011

    Det är ett superbra recept på glass. Som sagt sötningsmedel eller ej,mycket,lite eller ingenting. Allt är frivilligt. Själv så har jag använt 3-4 tsk sukrin och sen smaksatt med vaniljpulver el kaffe. Hur gott som helst.:)

  • lena4 2 juli 2011

    Blev jättegott. Kommer jag att göra fler gånger. 5a i betyg

  • elbe41 17 juli 2011

    Min väninna Heidi bjöd mig på denna underbara glass härom kvällen. Hela portionen gick åt på några minuter. En skål men nyplockade smultron och blåbär förhöjde effekten.

  • ulrikhedin 12 februari 2012

    2 tsk kakao funkar också i blandningen, å vill man göra de extra fint så blandar man hälften med kakao å häller i detta sist, typ som med en tigerkaka.

  • lenasj65 28 februari 2012

    Jag ska ha en LCHF:are som gäst o tycker att denna glass verkar jättegod! Ska prova o återkommer med betyg : )

  • lenasj65 8 mars 2012

    Nu har min lchf-gäst varit här o betyget blev full pott: ) Mixade jordgubbar o hällde lite över. Högsta betyg från mig!

  • Sullivan 25 april 2012

    tog 2msk kakao istället för vanilj :) jätte gott men de blev isig :( 4 av 5 får den :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.