Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF gulaschsoppa

 
LCHF gulaschsoppa LCHF gulaschsoppa LCHF gulaschsoppa
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket god och matig soppa. Passar perfekt att koka en ordentlig sats när man ändå håller på, eftersom den tar lite tid att göra (den skall koka länge, så det räcker att man är hemma)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg i smör i en stor stekgryta. Hacka löken grovt och lägg i den i grytan. Låt fräsa en stund, slå sedan i paprikapulver och rör om.
  2. När löken är mjuk och glansig, efter 5-10 min, så ta upp den. Lägg i mer smör och lägg i de delade köttbitarna, ca 2x2cm. Krydda med salt och peppar.
  3. Bryn köttet runt om så det får en lite stekyta. Lägg tillbaka löken och tillsätt tomatkross, vatten (lika mycket som tomaterna), sambal och pressa ner vitlöken. Rör om, och låt detta koka upp och sänk sedan värmen så det bara står och småputtrar. Rör om emellanåt.
  4. Låt soppan stå och puttra i ca 4-5 timmar. Smaka av. Krydda ev mer eller späd ut med mer vatten. Koka blomkålsbuketter och strimlad vitkål i ca 5-10 min, beroende på hur stora bitar du gör.
  5. Dela paprikan och korven i lagom bitar. Lägg i allt detta i soppan när det är ca 10 min kvar tills soppan skall serveras.
  6. Det är gott med en klick crème fraiche i soppan när den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.