Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

lchf inspirerat bröd! Riktigt smaskigt

(35 kommentarer)  
lchf inspirerat bröd! Riktigt smaskigt lchf inspirerat bröd! Riktigt smaskigt lchf inspirerat bröd! Riktigt smaskigt
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Inspirerat skriver jag eftersom det är lcfh tänkande i skapandet av detta receptet, men eftersom det tvistas om huruvida kruskakli verkligen är tillräckligt låg på kolhydrater för att ingå i lcfh, tycker jag det är bäst att skriva så... Detta skall inte vara svårt alls att lyckas med har jag hört... Har nu prövat själv och har här lagt upp kort på de skivade brödet. Det blev 25 brödskivor av limpan och det var faktiskt som ett vanligt bröd både till konsistens och smak = fantastiskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl Vispa sedan i hop de undre ingresienserna
  2. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175-200 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
  3. 1 skiva = ca 1,1 kolhydrat

Liknande recept

Kommentarer (35)

  • MammaIrene 17 mars 2009

    Här är ett kort på limpan som blev, tänkte ni skulle få se att det faktiskt ser ut som ett vanligt bröd. PRÖVA! Det var mycket lättbakat! Min man som äter Lchf kost blev jätteglad och nöjd!

  • skinrun 18 mars 2009

    Mycket gott bröd!

  • skinrun 18 mars 2009

    Mycket gott bröd!

  • skinrun 18 mars 2009

    Mycket gott och brödlikt lowcarb-bröd!

  • Stighastrup 30 mars 2009

    Hej. Min fru bakade det igår och jag provsmakade det idag. Jättegott, dock saknade det salt. Hon räknade ut dets Skaldeman-ratio till ca 1,3. Utan kruska blev ration ca 1,5. Det ska hon prova nästa gång. Kruska är ju typ onödig halm, men det kanske binder ihop och ger volym?

  • Didi1982 13 april 2009

    En dum fråga, men går det bra att frysa brödet? Är osäker då man använder bakpulver som jäsmedel. Man kunde i så fall baka en lite större sats på en gång...

  • MammaIrene 13 april 2009

    Hej, det finns inga dumma frågor:) Min man brukar frysa detta brödet när det är skivat... Han fryser det då med 3 skivor i varje paket.... Då det är väldigt hållbart o inte blir tort o gamalt på bra länge, är 3 skivor lagom att ta upp åt gången då han inte äter mer än 1 eller 2 skivor om dagen.... Brödet är väldigt hållbart, han har ibland glömt o lägga in några skivor i åsen när han användt det, o ändå är det inte direkt tort dagen efter...... Pröva att göra brödet, du blir inte besviken.... Pröva gärna också mitt andra Lchf bröd, det är väldigt väldigt lättgjort o tar bara några minuter att röra i hop o patta ut..... Inte dumma alls. Lycka till!(Y)

  • Stighastrup 14 april 2009

    Hej igen. Det finns inget LCHF-bröd som går upp mot Irenes bak;) Nu har vi bakat limpan många gångar om och även serverat den för syjuntan och släkten. Alla är förvånade och jättepositive. Är det verkligen inget mjöl i? Nope! Jättegott!

  • Didi1982 15 april 2009

    Hej igen! Nu har jag äntligen bakat och provsmakat brödet! I Finland finns det inget Kruskakli (vad jag hittade i.a.f.) så jag använde vetekli i stället. Finns det kanske nåt bättre att ersätta med...? Som brödkrydda använde jag kummin och så slängde jag lite salt med i degen också. Mitt smakar jättebra, men det blev mörkare än på bilden din. Tack för receptet!

  • labbe52 24 april 2009

    tack kära NAMNE detta var det godaste jag smakat, kan bara säga jättetack nu har jag mitt bröd för alltid irene

  • pillret 24 april 2009

    Jättegott!!! Sakande mina mackor så, innan jag hittade ditt recept. Jag bakar det i silikonform och det fungerar toppen. Anki

  • tatinka 7 maj 2009

    Har just hittat ditt recept på LCHFbröd och ska prova det nu. Har verkligen saknat börd. Tack för att du satte ut receptet! Mvh tatinka

  • EowynUndomiel 9 maj 2009

    hade underlättat nåt kopiöst om måtten hade stått i dl istället för g ;)

  • bodilena 24 maj 2009

    Var i går i affären och letade efter kruska kli vilket inte gick något vidare. Någon som vet vart detta inhandlas?

  • MammaIrene 24 maj 2009

    Hej, kruskakli finns i stort sett i alla affärer.... Jag har själv köpt mitt på ica Maxi....det står på hyllorna där man hittar mjöl, socker o sådant.... Jag tror säkert du skall hitta det, om inte , fråga personalen, de vet säkert, kruskakli är nämligen inget konsigt livsmelde utan används ofta i brödbak, även för icke lchf are.. Lycka till, hoppas du hittar det! MVh Irene

  • popsan 2 oktober 2009

    Istället för brödkryddor hade jag i 2 msk vörtmix...riktigt gott blev det...ett litet tips...

  • MammaIrene 2 oktober 2009

    Du, det var ingen dum ide alls det där!!!! Det skall jag absolut pröva nästa gång!!!!! Jag är inte jätte förtjust i brödkryddor själv, men vört....oj oj oj, det blir nog gott kan jag tänka!!! Tack för det! Mvh Irene

  • lillanna75 14 november 2009

    Tack snälla! Äntligen kanske jag kan lyckas, det är saknaden av bröd som alltid har gjort att jag har misslyckats med viktnedgången. Bakade det i går Jättegott, ska bjuda familjen i dag där hälften av medlemmarna äter lchf. Tack från Anna....

  • lillawe 13 december 2009

    Hej och tack för receptet! Tyvärr så har jag och min man inte lärt oss att tycka om den här sortens bröd. Känns för tungt och med för mycket frön i den, men vi prövar igen!! Lchf ska vi ha som livsstil ett långt tag framöver...//lillawe

  • 05 4 februari 2010

    Hej! Tack för receptet det var mycket intressant utan vanligt mjöl och ändå så fin i konsistensen. Tyvärr blev den ingen succé vid första försöket p.g.a. nöt smaken som slog igenom. Skall försöka igen och kanske sätta i lite salt, mera kryddor (kanske malt ) samt ev. byta till någon annan nöt blandning.

  • ninoricco 6 februari 2010

    Ett bra bröd, mycket omtyckt och för den delen lättbakat med...Tack för receptet, nu får man baka detta flera ggr.

  • MammaIrene 6 februari 2010

    HEj, ett tips här är att använda paranötter i stället för hasselnötter....det blir en mildare nötsmak då! Och paranötter har även de ett lågt kolhydratvärde! De som tycker om kanel kan även prova med att smaksätta med någon tsk eller 2.

  • Lennox 10 mars 2010

    Tack för receptet. Jag bytte ut mandeln mot jordnötter och kruskaklin mot 2 msk fiberhusk. Tycker det blev jättegott, saftigt och bra konsistens. Blir en klar favorit.

  • HW4 10 maj 2010

    Hej. Varje gång jag hittar ett bra recept finns det nötter och mandel i. Vad kan jag byta ut det med? det är ju då 100 gr. tillsammans som måste ersättas. Tack HW

  • MammaIrene 26 januari 2011

    Pröva mitt andra lchf recept som innerhåller fiberhusk... eller exprimentera lite o ersätt nötterna här i detta receptet med 5 msk fiberhusk samt lite mer av de andra bindande produkterna...(men nu gissar jag bara...)

  • vitvattnet 3 februari 2011

    Fantastiskt gott bröd. Jag som är såld på mjukbröd har haft gigantiska problem.att kunna avhålla mig från mjukt bröd fram till dags dato. Klar favorit. Jag kommer baka denna fler gånger.

  • Starborg 7 februari 2011

    Gjorde det här brödet igår. jag tog bara paranötter och bytte kruskakli mot fiberhusk och det blev jättegott! Det här är första brödet som känns som en macka....andra lchf recept är inte alls lika gott!

  • EmmaEi 30 juni 2011

    Tack för receptet! Blev mycket nöjd med resultatet och positivt överraskad att det smakade så likt "vanligt" bröd. Kommer definitivt baka detta igen!

  • Sussila 14 juli 2011

    Om man vill byta ut nötter och mandel mot något annat så brukar solrosfrön fungera bra.

  • Neitan 28 augusti 2011

    Det verkar gott det här LCHF inspirerade brödet och jag skulle gärna vilja prova, men.. Jag saknar köksvåg och skulle gärna uppskatta om någon som bakat detta bröd skulle kunna omvandla vikt- till "volymmått" istället.

  • spoonmoon 11 februari 2012

    Om Neitan eller någon annan som saknar våg vill ge sig på det så är detta måtten jag fick: 200g linfrö = lite drygt 2,5 dl 50g sesamfrö = 0,75 dl 50g hasselnötter = knappt 1 dl 50g mandel = knappt 1 dl 50g kruska kli = 3 dl 250g keso = nästan 2,5 dl Brödet blev för övrigt mycket gott och uppskattat, stort tack för receptet!

  • MammaIrene 25 februari 2012

    vad kul att det är så många som tyckte om brödet!

  • Birgit60 30 april 2012

    Jag har bakat brödet. Blev jättebra. Eftersom jag inte gillar brödkryddor speciellt så kryddade jag med kanel i stället och det blev mer i min smak

  • MrMontano 31 maj 2012

    Riktigt härligt bröd som är saftigt och nyttigt.

  • Maahl 19 januari 2014

    Mycket gott bröd, jag bytte kruskaklin mot Fibrex och det gick utmärkt! Kommer helt klart bli en frukostfavorit framöver.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.