Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF kladdkaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Blev tipsad av en kompis. Underbart god man kan unna sig nån gång då och då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och choklad ihop. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen. Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon. Häll i form.
  2. Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader. Ställ ut kakan i snön eller in i kylen.
  3. Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla.
  4. Servera med mycket grädde!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • rebelle 15 augusti 2009

    Hurra vad gott det låter! Ska testas.

  • Pilla81 30 oktober 2009

    Äkta ekologiskt vaniljpulver som knappt innerhåller några kolydrater alls är ett jättebra alternativ om man inte orkar pyssla med en vaniljstång :) Finns på Ica Maxi bl.a.

  • kekke46 12 mars 2011

    Hej har det här receptet, men ska det inte vara 1 dl grärdde också i Den är underbar god. Har bakat den idag

  • jbson 7 april 2011

    Ska testa med 1 dl grädde i nästa gång, nu hade jag några droppar Stevia (15st) och det var nog bra för jag hade hälften 70% & hälften 85% choklad. Nästa gång ska jag också testa med 1 msk fiberhusk och se om det håller i hop lite. + att jag bara ska testa med 70% choklad. Tack för idén! visste inte att man kunde baka utan mjöl ... =0)

  • Kladdkakan95 8 april 2011

    Hallå! Har inte testat,men fast man inte har grädde i, blir den kladdig ändå?? //Kladdkakan =P

  • Kladdkakan95 9 april 2011

    Testade den igår och den var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ god! Jag serverade den halvfryst. Var dock noga med att inte ha i för mkt kakao då den kan bli en aning torr, och var exakta med ugnstiden. Den verkar väldigt kladdig när man tar ut den, men när man kyler den blir konsistensen jättebra. Definitivt en femma =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.