Ett gottigt frukost alternativ!!! mellanmål eller efterrätt du bestämmer! ;)
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Blanda de övriga ingredienser i en kastrull.
Koka upp långsamt under omrörning. Stäng av plattan när det börjar koka så det inte bränns vid i botten.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen tills gelatinbladen löst upp sig.
- Häll upp pannacottan i portionsglas eller små glasskålar och ställ kallt tills den stelnat. Gärna över natten.
- Servera med några fina hallon, eller gör en hallonsås
- Hallonsås: koka upp hallonen med 1 msk sukrin, passera hallonen och sila bort kärnorna så det blir en slät och god hallonsås. Låt svalna.
- Smaklig frukost!
Publicerat den
11 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade en ny mycket farlig variant i går... 5 dl vispgrädde 40% 250 g mascarponeost (fetaste sorten) 3 små kulor brunt kokos socker (helt ok att utesluta) ½ tsk ekologiskt vaniljpulver 3 gelatinblad Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden med vaniljpulver och kokossockret, rör ofta. Lägg i de urkramade gelatinbladen, ta från plattan och vispa ner mascarponeosten. Häll upp i små portionsglas, fick ihop 7 små glas... Alltså en veckosats! Len och fet håller mig mätt fram till lunch!