Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF Yoghurtpannacotta med vanilj á la Johanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett gottigt frukost alternativ!!! mellanmål eller efterrätt du bestämmer! ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Blanda de övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp långsamt under omrörning. Stäng av plattan när det börjar koka så det inte bränns vid i botten. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen tills gelatinbladen löst upp sig.
  3. Häll upp pannacottan i portionsglas eller små glasskålar och ställ kallt tills den stelnat. Gärna över natten.
  4. Servera med några fina hallon, eller gör en hallonsås
  5. Hallonsås: koka upp hallonen med 1 msk sukrin, passera hallonen och sila bort kärnorna så det blir en slät och god hallonsås. Låt svalna.
  6. Smaklig frukost!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jbson 17 februari 2011

    Testade en ny mycket farlig variant i går... 5 dl vispgrädde 40% 250 g mascarponeost (fetaste sorten) 3 små kulor brunt kokos socker (helt ok att utesluta) ½ tsk ekologiskt vaniljpulver 3 gelatinblad Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden med vaniljpulver och kokossockret, rör ofta. Lägg i de urkramade gelatinbladen, ta från plattan och vispa ner mascarponeosten. Häll upp i små portionsglas, fick ihop 7 små glas... Alltså en veckosats! Len och fet håller mig mätt fram till lunch!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.