Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lefsor med lantbrödsmjöl

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätt att göra och goda blir dom. Smakar bäst dagsfärska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl och salterna. Tillsätt ägg, margarin och filmjölk och rör snabbt ihop till en deg som delas i 15 bitar och formas till runda bullar.
  2. Värm en stekpanna till medelvarmt. Jag hade på 4 utav 6.
  3. Kavla ut bullarna på mjölat bakbord till runda tunna kakor, ungefär 18 cm i diameter. På slutet kavlas kakorna med en kruskavel, se fotot, eller prickas mycket noga med en gaffel.
  4. Grädda kakorna i torr stekpanna ca 2 minuter på var sida och låt dem svalna under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • LaJefa 6 februari 2009

    Ser väldigt goda ut. Går det bra att frysa dem?

  • Mellanbellan 6 februari 2009

    Jag har stoppat in några i frysen nu och återkommer senare om hur de blev efter upptining.

  • Gillsan 6 februari 2009

    Tackar för receptet det ska jag testa , verkar enkelt och göra hör av mig när jag har provat.

  • Lena 9 februari 2009

    Kanon goda mmm detta blev en klar favorit.. Ska göra flera idag Kram Lena

  • mili 11 februari 2009

    Hej! Ursäkta en skånska, men jag undrar bara om jag kan jämnföra lefsor med tunnbröd? Dom ser hemskt fina ut :) /Li

  • ThomasP 12 mars 2009

    Smakade bra men degen vart lite lös

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.