Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leif Mannerströms kroppkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mannerströms recept med potatismjöl är klockrent! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Pressa den genom en potatispress ner i en bunke och låt svalna något.
  2. Rör i potatismjölet, äggulorna, smöret och saltet. Blanda till en smidig deg.
  3. Skär fläsket till fyllningen i halvcentimeterstora bitar. Skala och skär löken i lika stora bitar.
  4. Hetta upp smöret och stek fläsk och lök gyllenbrunt. Blanda i kryddpeppar, ställ åt sidan så länge.
  5. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull.
  6. Rulla ut potatisdegen till en limpa och skär cirka 2 cm tjocka skivor. Gör små fördjupningar i mitten och lägg i fyllning. Vik ihop till bollar runt fyllningen och platta till något.
  7. Knaperstek fläsket till serveringen, lägg lite smör i pannan till en början så att det inte bränner vid. Låt rinna av på hushållspapper, håll varmt.
  8. Koka kroppkakorna i omgångar, 5–6 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  9. Servera genast med fläsket, lingon och brynt smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.