Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leif Mannerströms potatisgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det här receptet kommer från boken Leif Mannerström Husmankonst. Supergott med vitt vin i. Tiden i ugn är cirka 2 timmar, kan behövas mer, man märker när det händer något med gratängen som gör den sådär extra god.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen & skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skölj den inte. Skala & finhacka vitlöken. Smörj en ugnsform med ganska mycket smör. Varva potatisskivor med riven ost, vitlök, muskot samt salt & peppar. Häll över vinet försiktigt så att inte övriga smaker sjunker till botten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut gratängen & häll på grädden försiktigt. Grädda ytterligare ca 1 1/2 timme tills gratängen satt sig, ytan blivit vackert brun & potatisen är lagom krämig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.