Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leila Lindholms marängsviss

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Leilas marängsviss är perfekt för kalaset eller när du bara vill unna dig något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängsviss: Varva glass, skivad banan och maränger i en skål. Toppa med lättvispad grädde och ringla över chokladsås.
  2. Mandelmaränger: Sätt ugnen på 130 grader.
  3. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng. Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
  4. Lägg en rund tyll, cirka 1 cm i diamter (mandeln fastnar om hålet är för litet) i en spritspåse och fyll med marängen.
  5. Spritsa ut små marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna är torra, cirka 45 minuter.
  6. Chokladsås: Blanda kakao, strösocker och vatten och koka såsen i cirka 3 minuter. Tillsätt olja och låt svalna eller servera såsen varm.
  7. Tips! Oljan är endast till för att såsen ska bli glansig och fin!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.