Jättegod och krämig! Receptet ger en kaka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.
- Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24 cm i diameter.
- Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.
- Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
- Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.
- Tillsätt 2 ½ dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.
- Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.
- Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
- Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den är jättegod !