Prova att laga detta söta nötiga bakverk från turkiet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tina filodegen om den är fryst och håll den mjuk under en fuktig handduk.
- Rosta nötterna gyllene i en torr stekpanna. Hacka nötterna grovt.
- Riv mandelmassan och blanda med nötterna. Smaksätt eventuellt med några droppar apelsinblomsvatten.
- Smält smöret.
- Använd en ugnsform som mäter cirka 20 x 20 cm och skär filodegen i ark som mäter ugnsformens storlek.
- Lägg 3-4 ark filodeg i formen och pensla rikligt med smör mellan varje. Fördela hälften av nötblandningen över och platta till.
- Upprepa proceduren ytterligare ett lager.
- Avsluta med 3-4 ark filodeg på toppen och pensla även dem med smör.
Skär baklavan i 8 bitar och grädda gyllene i cirka 20 minuter.
- Lagen:
Koka upp vatten, råsocker och honung till lagen. Slå lagen över den färdiggräddade baklavan.
- Servera baklavan varm eller kall och gärna med en klick turkisk yoghurt.
Publicerat den
10 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar