Leila Lindholms chokladcupcakes med kokossmak.
Instruktioner
- Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
- Låt svalna.
- Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
- Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
- Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
- Spritsa glazen över cupcakesen.
- Garnera med kokos.
Publicerat den
10 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar