Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas bounty cupcakes

 
Skriv ut

Leila Lindholms chokladcupcakes med kokossmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cupcakes Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
  3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
  7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
  8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
  10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
  11. Låt svalna.
  12. Glaze Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
  14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
  15. Spritsa glazen över cupcakesen.
  16. Garnera med kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.