Leilas Chocolate Cheesecake

Min mormor gjorde denna för inte så länge sedan. Måste medge att den vart super god! Och självklart har hon fått receptet från Pogrammet: Leila bakar.

Brukar själv titta på det, ett väldigt bra pogramm! det ända dåliga är att man bli så fruktansvärt sugen på allt hon gör så man måste nästan alltid baka något eller äta choklad efteråt :P ;)

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: cheesecake

Ingredienser

200 g digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao av god kvalitet
125 g smör
2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
3 st ekologiska ägg
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1 st näve pekannötter
Kakao (att pudra över)

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 kaka
Visningar:
3506
Sparat:
59

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.

Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.

Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.

Rör ner ett ägg i taget.

Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.

Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.

Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
över 2 månader
av grill
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Alsing
över 2 månader
av grill
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT