Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas Italienska ostkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den klassiska ostkakan får här sällskap av Ricottaost och citrusskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen noga, torka och riv av skalet försiktigt.
  2. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör i Ricottaost och rivet citrusskal. Riv även över bittermandel. Rör till sist i mjölet för hand.
  3. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
  4. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.