Gjorde denna ikväll. Helt underbar! Så fantastiskt krämig och smakrik som en potatisgratäng ska vara! *MMMM*
Rostbiff med hemma gjord brunsås till smakade himmelskt!
Instruktioner
- 1. Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt.
2. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter.
3. Stek svampen gyllenbrun i 2 msk smör och krydda med salt och peppar.
4. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten.
5. Fyll gratängen en smörad ugnsform och strö över resterande ost.
6. Grädda gratängen gyllene i 200 grader, cirka 20 minuter.
- Tips från Leila!
Använd en stor form med låga kanter, då får man en stor härlig gratinerad yta på gratängen. Har man torkad svamp i skafferiet så kan man använda den istället för färsk svamp. Då kokar man den med grädden och potatisen. Att använda kycklingfond i grädden ger gratängen en mer fyllig smak.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fick tips av svärmor om denna gratäng soch den var väl värd besväret - supergod. Använde torkade blötlagda trattkantareller, det blev mycket god svampsmak, Västerbottenost är ett måste för den rätta, fylliga ostsmaken !