Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas potatis- och kantarellgratäng

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gjorde denna ikväll. Helt underbar! Så fantastiskt krämig och smakrik som en potatisgratäng ska vara! *MMMM* Rostbiff med hemma gjord brunsås till smakade himmelskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt. 2. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter. 3. Stek svampen gyllenbrun i 2 msk smör och krydda med salt och peppar. 4. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten. 5. Fyll gratängen en smörad ugnsform och strö över resterande ost. 6. Grädda gratängen gyllene i 200 grader, cirka 20 minuter.
  2. Tips från Leila! Använd en stor form med låga kanter, då får man en stor härlig gratinerad yta på gratängen. Har man torkad svamp i skafferiet så kan man använda den istället för färsk svamp. Då kokar man den med grädden och potatisen. Att använda kycklingfond i grädden ger gratängen en mer fyllig smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Moline 20 december 2010

    Fick tips av svärmor om denna gratäng soch den var väl värd besväret - supergod. Använde torkade blötlagda trattkantareller, det blev mycket god svampsmak, Västerbottenost är ett måste för den rätta, fylliga ostsmaken !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.