Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas saffrans- och romsnurror

(3 kommentarer)  
Leilas saffrans- och romsnurror Leilas saffrans- och romsnurror
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

De här goda bullarna passar perfekt till luciafirandet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.
  3. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör, råsocker och rom till en slät massa.
  6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock.
  7. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i 9 bitar, cirka 5 cm breda. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
  8. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över mandelsplitter och råsocker och grädda i 13-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • katbeghan 13 december 2011

    Detta är min favorit saffransbulle!!! Mycket godare än lussebullar:-) Har gjort dem flera gånger, och blir uppskattade vart hen jag bjuder dem. Vuxna som barn. Skulle lägga in receptet hade jag tänkt, men så att det redan lå inne. Men passar på att lägga upp en bild på mina bullar. Betyget blir så klart 5!

  • katbeghan 13 december 2011

    Lägger upp en bild till...

  • katbeghan 13 december 2011

    Glömde säga att jag tycker de blir alldeles för stora om man endast gör 18 st. Fick ihop 62 st i lagom storlek istället. Bättre att kunne ta 2 st istället för att "måste" äta en gigantisk bulle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.